dinsdag, oktober 10, 2006

Herfsttreffen 2006




Vrijdag was de eerste dag van het herfsttreffen op camping de Woensberg in Huizen. Ik had al een paar weken geleden ingeschreven via de website van de ligfiets vereniging maar ik wist niet precies hoe laat we werden verwacht. Dus nam ik op de ochtend de tijd om mijn Quest nog even schoon te vegen, de bandenspanning te controleren en alle bagage in te laden. Om 11:00 was ik klaar en vertrok ik richting Huizen. De route kende ik deels al op mijn duimpje (het eerste stuk ging naar Breukelen, waar een goede vriend van mijn woont). Althans ik dacht dat ik de route kende, sinds de laatste keer hadden de heren wegenbouwer wat veranderingen aangebracht omdat bepaalde stukken fietspad blijkbaar ook goede bouwlocaties zijn. Wel jammer want de route wordt er niet sneller op met al die scherpe nieuwe bochten. Ook was de oude fietspad-afzetting bij oud-kamerik er nog, hier wordt je gewoon de wei ingestuurd. Die aanwijzing negeer ik dan maar en ga ik verder over de provinciale weg.

Ik had de route best wel mooi uitgezet, langs loosdrecht tussen de plassen door. Pas het laatste stuk reed ik fout, althans ik werd het bos ingestuurd waar ik aardig het spoor kwijt raakte. De GPS doet het gewoon niet onder een dicht bladerdak, zeker niet als de bladeren ook nog nat zijn. Na 3 uur en 100km kwam ik op de camping aangereden. Op dat moment was er niemand, ik was blijkbaar een van de eersten dus kon ik een bed uitzoeken om mijn bagage te dumpen. Nadat ik bij de Appie in Huizen wat boodschappen had gedaan waren er meer mensen gearriveerd. Op het zandpad naar de huisjes toe zetten ik wat kracht om door het rulle zand heen te komen. De ketting vond dat wat minder en knapte door het midden. Gelukkig stond Hayco (Moraal) paraat om met te helpen om de losse stukken weer aan elkaar te zetten. Hij had een veel betere kettingpons en een stukje ketting waarmee het lukte om hem weer netjes te krijgen.

In de loop van de middag kwamen er steeds meer ligfietsers bij. Om een uur of zeven werd de barbecue aangestoken en kon iedereen zijn meegebrachte eten bereiden.

Zaterdag hebben we met een groep een rondrit gemaakt. We hadden enorm geluk met het weer, de vooruitzichten waren niet al te goed en toch scheen de zon bijna de hele dag. Halverwege reden we Nijkerk in voor een kopje koffie met appelgebak. De serveerster leek niet echt blij met zo’n grote groep en zei dat er niet genoeg appelgebak was voor iedereen. Niet getreurd we haalden zelf nog wel een paar stukken bij de Hema . Toen we terug waren heb ik de ketting een slag moeten draaien, bij het repareren van de breuk was er per ongeluk een twist in gekomen. Daar had ik niet acht last van maar het leek me toch geen goed idee om hem erin te laten zitten. Hiervoor heb ik de snelschakel opgezocht, die kan je probleemloos met de hand openen en sluiten.







"gratis" op de pont






Die avond werd er door de hele groep gekookt, iedereen hielp mee met de bereiding van de nasi. Ik heb geholpen met het barbecuen van de satéstokjes, dat soort klusjes kan je wel aan mij toevertrouwen.

Zondag zat het er al weer op. Na het ontbijt (voor mij krentenbollen) begaf ik me weer huiswaarts. Dit keer liet ik me niet tegenhouden door fietsverbod borden en schoot ik lekker op. Toen ik bij Zoeterneer was maakte mijn ketting weer vervelende sprongen bij elke 4 a 5 omwentelingen. Toen ik hem helemaal had nagelopen bleek dat een schakel plotseling erg stroef was geworden. Na wat wrikken liep de ketting weer goed rond, nu had ik helaas wel weer zwarte handen. Daar moet ik nog wat op vinden.

Ps. Mijn word spellingchecker kent het woord ligfietsers niet maar wel liegfietsers (wat dat ook moge zijn!)



dinsdag heen en weer naar Papendrecht. geen bijzonderheden, behalve een enome trut die me bijna van de sokken reed bij het rechtsafslaan. Gelukkig zag ik het al heel ver van tevoren aankomen en kon ik haar met mijn toeter tot de orde ropen. Wat een muts!! Verder nog een paar automobilisten die het niet konder waarderen dat ik ze inhaalde waar zij maar 50km/uur mochten rijden. Ik had er lekker de vaart in en reed ze met 57km/uur voorbij. Misschien sloofde ik me ook wel uit voor de verkeerstellers die in grote getalen aanwezig waren. Jammer dat er nu geen file op de A13 stond, dan hadden ze pas veel auto's kunnen tellen. Vandaag was het er er weer lekker rustig, de blokkeer installatie doet goed werk!



Scheuren over de Rotterdamseweg van Rotterdam naar Delft. 50km/uur gem. over 7 km

250+110km, totaal gereden 8213km

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ed,
Complimenten voor je Blog.
Ik ben zelf sinds kort de 2e berijder van Quest 59.
Hoewel ik de fiets pas drie weken heb ben ik al wel aan het denken over persoonlijke aanpassingen.
In je verhalen lees ik dat je ook gebruik maakt van een GPS. Zou je een foto willen plaatsen waarop te zien is hoe je de GPS in de Quest hebt bevestigd?
Veel plezier met je Quest en Blog.
Ruud