dinsdag, juli 03, 2012

Vervelende nasleep van de aanrijding

Vorige week heb ik mijn verhaal over de aanrijding op papier gezet en naar de verzekering van de tegenpartij gestuurd. Ik had niet de illusie dat deze persoon zelf het schadeformulier op zou sturen. Gisteren heb ik de verzekering maatschappij (ASR verzekeringen) gebeld en gevraagd of de beschrijving was ontvangen. Het antwoord was nogal schokkend, de bewuste polis is door een gevolmatigde verstrekt en de genoemde maatschappij heeft daar geen gegevens van. De politie  in Simpelveld heeft geholpen het formulier in te vullen en heeft deze gegevens in het formulier gezet. Achteraf gezien heb ik daar dus weinig aan. Ik moet nu maar afwachten of de bestuurder zijn verantwoording neemt en het formulier opstuurd. Om hem aan te sporen heb ik hem (en de eigenaar van de auto) ook nog een brief gestuurd (ik heb wel twee telefoon nummers maar beide zijn afgesloten).

Mocht er geen reactie komen dan heb ik dus een flink probleem. Ik kan immers niet weten waar ik de schade moet verhalen. Het zal er wel op neer komen dat ik rechtsbijstand moet zoeken en de bestuurder moet worden gedwongen de informatie te geven.

Ik heb de politie in Simpelveld gebeld of zij niet via het kenteken konden achterhalen waar deze meneer is verzekerd. Dat kunnen ze misschien wel maar vanwege de privacy van deze meneer wordt deze info niet verstrekt. Wat leven we toch in een mooi land!

Ondertussen heb ik velomobiel gevraagd of ze de schade profisorisch kunnen herstellen zodat ik weer kan fietsen. We maken dan wel foto's en een mooie beschrijving van de schade voor een eventuele nog volgende expertise. Maar wie weet hoe lang dit nog gaat duren?

wordt vervolgt

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Eduard,

Een aantal jaren geleden ben ik in de Quest aangereden door een oververzekerde automobilist. Op het schade formulier wilde hij niet zijn volledige gegevens invullen. Daarop heb ik van zijn rijbewijs het nr opgeschreven. En direct alles aan mijn rechtbijstand gestuurd. De rechtbijstand heeft het geprobeerd bij de bestuurder te verhalen maar deze was niet vermogend genoeg. Daarop is niet alles maar wel het grootste deel via het waarborg fonds vergoed geworden. Het heeft intotaal meer dan een jaar geduurd voordat er uitgekeerd werd.

Groet,
Herman
Q467

Marcel Tisseur Q817 zei

Dag Eduard,

Tegenwoordig is het zo dat de zwakkere in het verkeer in dit soort gevallen verzekerings technisch gedekt is.
maw de verzekering van de tegenpartij moet jouw in eerste instantie schadeloos stellen later gaan zij dan stappen ondernemen van welke aard dan ook.

Vorig jaar ben ik ook aangereden, door een gepensioneerde die nog wat koerierswerk deed, papieren ingevuld en deze later opgestuurd, ook ik had niet de illusie dat hij zijn gedeelte op zou sturen en dit gebeurde dus ook niet.
Ik heb zijn verzekering gebeld ( Interpolis ) deze waren zeer behulpzaam en een expert was snel geregeld en toen bleef het stil, bleek dus na enkele telefoontjes dat hij totaal niet meewerkte en ook niet reageerde op brieven en telefoon van zijn verzekering.
Na nogmaals informeren van mijn zijde vertelde de verzekering dat ze hem nog een periode van 14 dagen gaf om te reageren na het verstrijken van deze periode zou de verzekering mij schadeloos stellen ( nieuwe onderbak ).
Dit gebeurde dan ook netjes na een kleine 4 maanden.

Groet,

Marcel
Q521

Peter de Rond zei

Hallo Eduard,
Voor nog geen 200 euro is de fiets all-risk verzekerd. Maar dat weet je waarschijnlijk al. Geeft is zo'n geval wel zekerheid.
Gr. Peter de Rond

eduardbotter zei

Misschien wel een goed idee om mijn Quest te verzekeren. We weer een extra kostenpost.

Ik hoop maar dat de tegenpartij reageert op mijn brief. Binnenkort weet ik meer.

marcel beekmans zei

erg vervelend allemaal....

marcel beekmans zei

erg verveldend allemaal

marcel beekmans zei

o ja ... heb je aangifte gedaan? doorrijden na een ongeval is een misdrijf en dus strafbaar.. via die weg zou je dan alsnog de gegevens van de kenteken kunnen laten opvragen... anders voorlaten komen.. kost ene hoop toestanden maar uiteindelijk krijg je waar je recht op hebt..

eduardbotter zei

Marcel, de dader is niet doorgereden. Ik heb alleen problemen om de juiste tussenpersoon te benaderen.

jan zei

Iedereen is verplicht om een ongeval te melden bij zijn verzekering. Zo niet dan kom je op de zwarte lijst!! Als je rechtsbijstand heb kun je het via je eigen verzekering regelen, zoniet moet de verzekering van de tegenpartij meewerken hieraan!!. De verzekering moet een vriendelijke brief sturen met het verzoek het ongeval te melden dmv een schadeformulier en ook vermelden wat de gevolgen zijn als hij/zij dat niet doet!! Je zou natuurlijk de tegenpartij zelf ook kunnen wijzen op het feit dat ze verplicht zijn het schadeformulier op te sturen, doen ze dit niet dan komen ze op de zwarte lijst!!

Ik heb het zelf ook bij de hand gehad.