vrijdag, juni 08, 2012

Acu-fill adapter probleem

Omdat er onduidelijkheid is of de demper problemen door de demper zelf of door de adapter worden veroorzaakt heb ik een foto gemaakt die alles verduidelijkt. De acu-fill adapter bestaat dus uit twee delen die in elkaar schuiven. het buitenste busje wordt op het ventiel geschroefd, de binnenste op de pomp. Normaal gesproken zou het binnenste busje de pin van het ventiel in moeten drukken. Bij mijn versie gebeurt dat niet. ik denk dat normaal gesproken de pin een beetje uit het ventiel steekt, bij mijn ventiel blijft de pin erbinnen. De adapter kan er dan niet bij!

Ik had ook al gelezen van een Quest rijder waarbij de demper leeg was gelopen omdat hij geen beschermkapje op het ventiel had geschroefd. Onder het fietsen had bagage in de Quest tegen de pin gedrukt, dat zou bij mijn demper-ventiel niet kunnen gebeuren. Helaas loopt hij bij mij om andere redenen leeg.

Het 1 euro adaptertje linksonder heeft dit probleem niet omdat hij wel tegen de binnenste pin kan drukken. Het binnendeel is dun genoeg om een stukje in het ventiel te kunnen steken. Hiermee kon ik de demper uiteindelijk wel oppompen.

Toen ik mijn demper had ontvangen was hij al leeg, dat terwijl de dempers voor verzending normaal op 5 bar worden gevuld.

Ik stuur de demper terug en hoop de volgende keer een goede te kunnen uitproberen.

wordt vervolgt...

6 opmerkingen:

Wim zei

Wel een beetje een gedoe zo'n vering die je kunt/moet oppompen.

En erg vervelend dat je daardoor nu schade aan je VM hebt.
Als die vering leeg is, dan zakt dus gewoon de Quest?


Des te meer je kunt instellen, des te meer er stuk kan gaan.

Ik rijd gewoon lekker relaxt op mijn hardtail Roeifiets :)

Cor zei

he Eduard,

'Shocking' experience.

Balen van de schade. Zonde van tijd en moeite.

Sterkte dermee.

mvg Cor

Cor zei

he Eduard,

'Shocking' experience.

Balen van de schade. Zonde van tijd en moeite.

Sterkte dermee.

mvg Cor

Cor zei

he Eduard,

'Shocking' experience.

Balen van de schade. Zonde van tijd en moeite.

Sterkte dermee.

mvg Cor

Wim zei

Als ik het goed begrijp op het blog van Wim Schermer, dan moet je naast een demper van €300,- eigenlijk ook nog een pompje van €30,- erbij kopen.
Om problemen te voorkomen.

Het wordt er niet goedkoper op laten we maar zeggen...:(

eduardbotter zei

De goedkoopste demper kost 199,-
en met een ventiel adapter van 1 euro kan je hem ook vullen. Mijn exemplaar was helaas defect, dat gebeurt bij ieder product. Misschien zou Risse ze beter kunnen controleren voor ze worden verstuurd. Dat scheelt een hoop kosten en tijd.

Ik heb nu een nieuwe demper om uit te proberen. deze stond bij ontvangst nog steeds onder druk. Binnenkort weet ik of het voor mij een nuttige aankoop is.

Eduard