dinsdag, februari 19, 2008

high-sider-gekapseist- omgerold


Bovenstaand zijn drie verschillende benamingen van wat me vanmorgen is overkomen. De eerste komt uit de motorsport, de tweede is een scheepvaart term en de derde normaal Nederlands.

Ik had me nogal wat voorgesteld van deze rit toen ik gisteravond de zon zo prachtig onder zag gaan. Het zou vast eenzelfde mooie zonsopgang worden, niets was echter minder waar. Toen ik om 7 uur naar buiten stapte kwam de natte kille lucht me tegemoet.

Ik had helemaal niet verwacht dat de grond glad zou zijn, daar leek de temperatuur veel te hoog voor. Maar toen ik in Delft de bocht op de kade aan de zwet wilde nemen ging het helemaal mis. Eerst brak het achterwiel uit, toen ook de voorwielen en plots hadden de wielen weer grip. Voor ik het wist schoof op op de zijkant van de Quest een aantal meters door.


Even later stond ik naast de Quest de schade te bekijken. Behalve een paar flinke schaafplekken was ook de spiegel afgebroken. Ik heb er nog even naar gezocht maar ik kon hem niet meer vinden. Even later stopte een automobilist en hij vroeg me of alles goed was. Ik had inderdaad helemaal niets. Later ontdekte ik een klein schaafwondje aan mijn hand. Hoe ik daar aan was gekomen was me eigenlijk een raadsel, misschien aan de binnenkant van de Quest geschuurd?

Toen ik weer verder reed hoorde ik een raspend geluid van de achter tandwielen komen. Blijkbaar was er door de val iets verschoven. In de middag pauze ontdekte ik dat de versnelling kabel tegen de tandwielen kwam, wat simpel was te verhelpen.

De terugrit ging weer op rolletjes. Ik denk dat zo'n ongeluk niet echt kan worden voorkomen, zeker niet met mijn rijstijl. Ik wil nu eenmaal altijd hard rijden, dat is juist het leuke aan een Quest. Wielrenner gaan ook wel eens op hun gezicht. De fiets komt er dan met minder schade vanaf, de berijder meestal met meer.

Het spiegeltje heb ik al besteld, die wil ik zo snel mogelijk weer monteren. Zonder spiegel rijden is een vreemde gewaarwording.

Vrijdag ga ik de plekken zoveel mogelijk wegpoetsen maar mooi wordt het niet meer. Ik denk dat ik de fiets volgend jaar maar op een mooie nieuwe laklaag trakteer..

3 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Eduard,
Jammer dat je omgerold ben. Altijd vervelend als je schade moet herstellen. Gelukkig ben je er zelf goed vanaf gekomen.
Succes met het herstel.
Groeten,
Wim Schermer

Pé Koomen zei

Hoi Eduard,
Dat lijkt mij het ergste, een Quest die krassen heeft, zonde, zonde. Ik heb altijd het idee dat een krasje op je lijf vanzelf wel weer weg raakt maar op die gele body vraagt wat meer van een mens.Maar zelf ben je er veel beter afgekomen dan Kees indertijd met een gebroken kaak enz.
gr. Pé Koomen

DeMart zei

Ook de Baksteen dweilde over de grond. Schade aan het lichaam: oa gekneusde ribben...