dinsdag, mei 29, 2012

In training voor de Dutch capitals tour

Afgelopen week was het een drukke fietsweek met in totaal 1000km. Eerst op zondag 100km met ftcw (fiets tour club westland), daarna maandag, woensdag en donderdag met de Quest naar Dordrecht heen en weer (3x100km . Vrijdag een lang stuk van 285km van Wateringen naar Valkenburg. Zaterdag achter  mountainbikers aan over de mooie hevels van Limburg. Zondag met vriend Henk naar Deurne en Maandag weer terug van Deurne naar Wateringen.


Mooier fietsweer kan een mens zich niet wensen. Soms een beetje warm, maar de stevige wind zorgde voor voldoende verkoeling.

Veel tijd om er een lang verhaal van te maken heb ik niet, morgen moet ik weer vroeg op voor een ritje naar het werk in Dordrecht.

Maar een leuk detail wil ik wel even beschrijven. In Limburg kwamen we een processie tegen waarbij zeker 50 paarden een wagen trokken. Heel bijzonder, zoiets had ik niet eerder gezien. We mochten er niet langs maar via een andere weg kwamen we toch voor de stoet. Ik had mijn Quest op de stoep geparkeerd en terwijl we van een kopje koffie genoten kwamen de paarden weer langs. Het was heel grappig om te zien dat alle paarden naar rechts keken toen ze langs mijn Quest liepen. Op datzelfde moment gingen ook de oren van de paarden omhoog. Heel leuk om te zien!

ik heb me nu ook defintief ingeschreven voor de 1425km deze zomer. Daarvoor moet ik nog wel 600km via het drielandenpunt rijden om me te kwalificeren. Maar daar ben ik gezien de resultaten van vorige week niet bang voor. Voorheen had ik wel eens pijnlijke knieën, maar daar was nu geen sprake van.

Fietsbrug bij Heusden
En bijna thuis (Rotterdam)

4 opmerkingen:

Peter de Rond zei

Hallo Eduard,
Ja, we dachten al, waar is Eduard bij de 400 van Zoetermeer.
Trouwens een 400 brevet is genoeg om je te kwalificeren, zie regelement, maar goed, die 600 ga je ook redden
Gr. Peter de Rond.

Tom zei

Hallo Eduard,

Daarom was je niet bij de 400 van leo. Ik had je al gemist.

Dan zie ik je wel tijdens de dct.

tom hospes

eduardbotter zei

Hoi Peter,

Het was wel leuk geweest om met jullie mee te fietsen. Maar ik heb nu ook een fantastisch weekend gehad in Limburg. Jammer dat het samenviel. Ik was ook al van plan de 600 te rijden.

Liqfits Liqfits zei

Leuk om je foto van die paarden te zien. Wij hebben er ongeveer dezelfde foto van gemaakt vanuit een strada.
Kijk maar eens in het foto-album op de website van de Limburgse Liggers, rit Voerstreek.
We zijn met 8 velomobielen en 1 cabrio-ligfiets langs deze stoet gefietst. Het waren overigens 30 knollen op weg om 1 den te gaan halen die 's avonds in Noorbeek werd rechtgezet. Een traditie die al teruggaat naar 1634. Wil je daar meer over weten zoek maar eens op Sint Brigida den Noorbeek.