maandag, december 07, 2009

Quest schermpje is een hit

Toen ik een paar weken geleden kenbaar maakte dat ik ook voor andere Quest-rijders wel een windschermpje wilde maken had ik niet verwacht dat het zo hard zou gaan. Vanavond heb ik juist weer een paar pakjes verzendklaar gemaakt waarmee het aantal op twintig komt. Ik zorg er voor dat alle nieuwe schermpjes ook volgens "de laatste stand der techniek" worden vervaardigd, in dit geval dus met de extra ventilatie gaatjes in het midden. Alles bij elkaar geeft dat best wel veel werk, maar ik doe het nog steeds met plezier, vooral met alle positieve reacties die ik ontvang. Het is natuurlijk geen product dat met alle ongemakken afrekent, maar met een paar hulpmiddeltjes lijkt zelfs regen en condens een overkomelijk probleem te zijn geworden. Wim Schermer heeft een test uitgevoerd met een paar producten van Halfords ProVision rain clear en fog clear), waar ik door tijdgebrek nog niet aan toe was gekomen.

Ik was wel al zover dat ik rain clear op de voorruit van mijn auto had aangebracht en daar werkt het zeer goed. Bij een bepaalde windsnelheid worden de regendruppels van de ruit geblazen en hoef je de ruitenwissers bijna niet te gebruiken. Bij de Quest zal het wel net zo werken. Het is alleen vreemd dat de fabrikant afraad om het op kunststof te gebruiken, daarom had ik in eerste instantie ook het goedkopere product (anti-condensspray) gekocht waar het gebruik op kunststof zelfs wordt aangeraden. Dit spul werkt echter voor geen meter, zoals Wim nu ook bevestigd.

5 opmerkingen:

Robbedoes zei

Hallo Eduard,

Je schermpje is prima aangekomen.
Netjes verpakt en met een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Nogmaals hartelijk dank

Gr
Rob

Mick zei

Over dat "scharnierbaar maken" van het schermpje.
Dat is eigenlijk 'n Belgische uitvinding want de WAW heeft het al jaren.En natuurlijk iedere brommerhelm.
Dat zou om een drukker kunnen: Een kant in 't schermpje, de andere kant in 't klittenband (?).Ik heb zelf geen Quest.

Wim Schermer zei

De WAW heeft het niet scharnierbaar, wel kun je het hele vizier meer of minder omhoog tillen.
Wel zien ik goede mogelijkheden om het Botterscherm dezelfde verlenging naast het hoofd te geven. Je heb dan uitsluitend nog een klein dakje nodig om helemaal binnen te zitten.
Groeten,
Wim

Mick zei

OK Naar voren en omhoog Wim, no-offence!
Maar ik zie dat Eduard sneller een oplossing heeft dan wij (en hij) 'n letter op 't internet!

VeloTeĵo zei

Met de Go-One heel wat af-ge-experimenteerd met regen en condens werende middelen. Niets hielp. Condens middelen verstoren het zicht en regenprotextie (rainex etc) heeft hoge snelheid nodig.