woensdag, juni 16, 2010

Klaar voor wrb600

Vrijdag avond om 2400 uur start ik bij de WRB600. Mijn Quest is er helemaal klaar voor en ik ook. Vanavond heb ik alles nog even nagekeken en weer twee spaken vervangen. Voor het cycle Vision had ik al vier nieuwe in mijn rechter voorwiel gezet, nu dus weer twee.

Mijn linker voorband stond plat maar ik kon geen lek vinden. Daarom heb ik er maar een nieuwe binnenband ingezet.

Deze tocht wordt door de toer en fiets club Zoetermeer georganiseerd en is tot in de puntjes voorbereid door mrpbp. Op zijn website kan je de tracks en route beschrijvingen vinden (en nog veel meer informatie!). Het probleem van mijn GPS60 is echter dat ik de hele track niet kan laden (8000 punten). Daarom heb ik hem in acht delen gesplitst en gefilterd zodat ze minder dan 500 punten per stuk hebben. De tracks laat ik steeds zoveel mogelijk op de controle-punten eindigen, dan sta je immers toch al stil en is er tijd om een nieuwe track te kiezen. Ondertussen heb ik een betere GPS ontvanger op mijn verlanglijstje staan, die moet kaarten kunnen tonen en er moet een hele track inpassen. dat mag tegenwoordig geen probleem meer zijn.

Zoals je kan zien voert de route me naar het drielanden-punt in Vaals. Er gaat zo'n honderd kilometer over de Mergellandroute met de nodige up's en downs.

Om voor het randonneur brevet in aanmerking te komen moeten alle controle posten worden bezocht en moet ik binnen 40 uur weer terug in Zoetermeer zijn. Vanwege de hoogte meters wil ik zo min mogelijk bagage meenemen. Het probleem is ook dat ik twee keer in de nacht rij en toch liever geen tweede accu meeneem.
Waarschijnlijk ga ik het toch met één accu proberen. Als ik vaak genoeg met gedimd licht rijdt moet dat lukken. Verder heb ik een binnenlampje met rode LED's gemaakt dat twee helderheid standen heeft. Bij mijn vorige nachtelijke tocht heb ik ervaren dat het binnenlicht al gauw te fel is vergeleken met de duisternis van de nacht. Ik hoop er zo'n 27 uur over te gaan doen, dan ben ik zondag morgen om 3:00 uur weer terug in Zoetermeer (en dan moet ik nog 17km terug naar Wateringen fietsen)

wordt vervolgt.

1 opmerking:

Wim Schermer zei

Hi Eduard,
Prachtige tocht! Heel veel succes en vooral veel fietsplezier.
Groeten,
Wim