vrijdag, september 08, 2006

drie keer fietsen

Helaas heb k deze week niet veel tijd gehad om te schrijven, gelukkig wel tijd om te fietsen.

Dinsdag ben ik bij een vriend langs geweest in Papendrecht. Ik had van tevoren al bekeken dat ik de A16 over kon steken en zo langs de A15 zou kunnen fietsen waar een prachtig fietspad ligt. In theorie mooi maar de praktijk bleek anders. Ik nam een brug te vroeg en kwam niet langs de A15 te rijden, die was nergens te vinden. In plaats daarvan reed ik richting Maas en moest ik de kaart erbij pakken om weer op het goede spoor te komen. Uiteindelijk kwam ik bordjes Gorinchem tegen en zat ik weer op de goede route. Het laatste stuk ging inderdaad over het fietspad langs de A15 zodat ik lekker vaart kon maken.

Op de terugweg ging het al iets beter, hoewel het nog niet echt vlekkeloos verliep. Nu wilde ik mijn oude route door Rotterdam rijden. Hoe snel vergeet je een route eigenlijk! Maar aan de andere kant zijn deze tochtjes dwars door een grote stad misschien ook best wel lastig. De doseer installatie langs de zweth doet zijn werk fantastisch. Er zijn nu bijna geen automobilisten meer die hier langs willen, een hele verbetering voor fietsers en wandelaars! Toch blijft het oppassen als een auto je tegemoet komt. De meeste geven weinig ruimte zodat ik toch elke keer sterk moet afremmen.

112km, 29km/uur gemiddeld

Woensdag avond is eigenlijk mijn hardloop avond bij Pauls hardloopgroep. Alleen wist ik niet meer waar we zouden starten en bovendien was het prachtig fietsweer. Stiekem ben ik ook een beetje aan het trainen voor de LEL race (Lelystad-Enkhuizen-Lelystad) van 22 oktober. Als ik hier aan meedoe wil ik wel eerst een groter voortandwiel monteren. En dan geen wiel met 55 tanden maar gelijk een met 60 tanden, anders is het verschil met het originele tandwiel te klein. Dat ik dan niet meer kan overschakelen met het middelste tandwiel dat neem ik voor lief. Zolang ik niet in de bergen rij is dat geen probleem.

Een mooi doel van dit avond ritje is het verkennen van een route die boven Rotterdam Airport langs gaat, onder de A20 door gaat naar het Kralingsebos en uiteindelijk bij de Brienenoordbrug uitkomt. Zover kom ik niet. Het is al donker wanneer ik verstrikt raak in een gebied langs een nieuw stuk weg (later blijkt het de N203 te zijn). Er staan weinig borden maar aan het type weg kan ik wel zien dat ik hier beter niet verder kan fietsen. Op de terugweg rij ik door de polder bij Delft. Ik kan niet voluit rijden omdat er dichte mistflarden over de weg trekken. Ook moet ik de koplamp tot 25% dimmen omdat deze e anders verblind. Thuisgekomen blijkt dat hier ook geen doorgang was, de weg houdt op bij de spoorweg, ik moet mijn route dus een stukje verleggen.

47km, 27km/uur

Vandaag ben ik weer een rondje gaan rijden, richting Papendrecht. Nu heb ik me beter voorbereid en ontdek ik dat er inderdaad betere wegen zijn om naar de Brienenoordbrug te fietsen. De heen weg gaat redelijk goed, terug lukt het nog een stuk beter. Wat is het toch mooi fietsen op een nieuw stuk asfalt.

115km, 32 km/uur gemiddeld totaal 7137

1 opmerking:

DeMart zei

Gisteren de Gerrie Kneteman Classic gereden, bij de finish kwam er nog een kanariegele Quest aan. Dacht misschien dat jij het was, maar helaas :-)