dinsdag, juli 07, 2009

Teleurstellend wk op cycle vision 2009

Toen ik destijds hoorde dat het cycle vision dit jaar in Tilburg zou plaatsvinden vond ik dat al erg jammer. De locatie op en rond de wielerbaan in Sloten (A'dam) beviel me wel. Voor Tilburg was gekozen omdat deze gemeente subsidie verstrekte en dat er meer mensen naar de wedstrijden konden kijken.

Jammer dat ik Vrijdag moest werken, ik kon dus al niet aan de eerste wedstrijden meedoen. Vooral de 20km tijdrit langs het kanaal leek me erg geschikt om met de Quest te rijden. in dit parcours zitten namelijk maar een paar bochten en je zou dus lekker hard kunnen rijden. Later hoorde ik van deelnemers dat het niet zo ideaal was als het leek, de weg was hier en daar erg slecht.

Omdat het Vrijdag laat werd besloot ik om zaterdag pas in de loop van de ochtend met Timo naar Tilburg te rijden. Het weer werkte prima mee en in de zon konden we ons tentje bij de sporthal opzetten. Omdat ik opmerkte dat ik e30,- wel wat veel vond voor een nachtje op het veld staan kregen we er voor dat geld een ontbijtbon bij. Er werd met een eenheid tarief gewerkt, een, twee of drie dagen voor hetzelfde geld.

's Middag ging ik al even kijken waar de wedstrijd zou worden verreden. Ik had al op internet gezien dan de baan nogal scherpe bochten had, nu bleek dat het nog erger kon. Een ondernemer langs de baan had niets op met de wedstrijd en zou gewoon met zijn vrachtwagens gaan rijden. In allerijl werd de baan verlegd naar een veel korten parcours met nog scherpere bochten.

Door al dit gedoe was de start een klein uur later. Ik ging in eerste instantie met de stroomlijnkap van start. Na een half uur besloot ik dat ik hier alleen maar hinder van had, de snelheid kon op deze baan toch niet echt hoog zijn. Steeds moest ik bij de bochten sterk remmen en wachten tot de rijders voor mij weer weg waren. met de Quest had ik namelijk de hele bocht nodig, scherper draaien betekende omslaan. Dit gebeurde dan ook bij een drietal deelnemers.

Uiteindelijk eindigde ik op een dertigste plaats van de ruim honderd deelnemers met een gemiddelde snelheid van 42,5km/uur.

Zondag morgen werden de drag races over 50m verreden, niets voor een Quest dus. Ondertussen kon ik het parcours voor de 4uurs race van de middag verkennen. Dat stemde me ook niet gelukkig, veel scherpe bochten en nauwe doorgangen. Bovendien was het erg warm en had ik geen idee waar we langs de race drinkwater vandaan moesten halen. Bij een dergelijk rit heb je toch al gauw vier flessen van een liter nodig. Om half een ben ik met Timo in de auto gestapt voor de terugweg. Nu konden we nog lekker even naar het strand op Kijkduin. Hopelijk volgend jaar weer in Sloten!

Geen opmerkingen: