zondag, april 08, 2012

BRM200 gereden-het begin is er!

In de aanloop naar het echte werk, de 1425km tocht in Augustus, heb ik gisteren de 200km BRM gereden. Dat betekende vroeg het bed uit en om 6:45 al op weg naar Zoetermeer. Door al de bouw
activiteiten herkende ik de juiste afslag niet en moest ik puzzelen voor ik bij het startpunt aankwam. Tot overmaat van ramp wilde mijn Garmin GPSmap62s ook even niet verder, hij was te druk met zijn interne berekeningen. Gelukkig loste dit probleem zich weer op en kon ik hem gewoon gebruiken voor het vinden van de fietsroute.


Om acht uur gingen we van start. Gelukkig niet in zo'n hels tempo als ik in andere jaren wel heb meegemaakt. Wij Quest rijders doen wel eens schamper over racefietsers, maar voor sommige van deze jongens kan je rustig je petje afzetten. Ze rijden urenlang in een heel hoog tempo en dan heb je het zelfs in een Quest lastig om ze bij te houden, vooral als de weg smal en bochtig is.

Nu ging het dus niet al te hard en kon ik het goed bijbenen.

Op het fietspad in de Groendijkpolder reden we over een hoog bruggetje. Het was wel erg stijl want bij het eraf rijden scheelde het maar een haar of de neus van de Quest was tegen de grond geslagen.

Bij de Woerdense verlaat stond Leo Forster (heeft al meer dan 500000km gereden!) klaar met een flesje sportdrank en een reep. Nadat we een stempel op de kaart hadden gekregen ging het weer verder. Met de zon zo nu en daan door de wolken was het aflezen van de gps erg lastig. Het contrast is gewoon te groot, volgende keer monteer ik de GPS op het stuur en hoop ik dat dit beter werkt.

Bij een BP tankstation in Weesp haalden we (ik en de twee racefietsers) het vereiste tweede stempel en dronken we een kopje koffie. Vanaf hier was het niet zo ver meer naar de rust in Theehuis 't Bluk op de Zuiderheide in Laren. Van rusten was echter geen sprake want na een minuut of tien gingen we met z'n vier verder (een ligfietsers was nu ook bij het groepje aangesloten).

Ik had al een tijdje het idee dat mijn Quest nogal door de bochten dweilde. Even later bleek dat ik een leeglopende band had en moest ik de groep laten gaan. Na het vervangen van de band moest ik zeker een half uur hard doorrijden voor ik de ligfietser weer in het vizier had. Na een tiental minuten achter hem aan te hebben gereden ging ik voor om de kopgroep te zoeken.

Nadat ik ze had gevonden ben ik achter deze twee jongens aan blijven rijden. Ik merkte wel dat het tempo iets was terug gelopen. Iedereen heeft dus moeite om na de winterstop weer op gang te komen.

In cafe Goejanverwelle in Hekendorp was de laatste stempelpost. De jongens gingen wat eten en ik ging snel verder om op tijd thuis te zijn. Een kilometer verderop reed ik verkeerd en terug op de track reed de ligfietser weer voor me. Hij gaf aan dat de fut er een beetje bij hem uit was en daarom ging ik alleen verder.

Even na half vier was ik weer terug in Zoetermeer. Na een flesje cola te hebben gedronken ben ik rustig verder gereden richting Wateringen. Over drie weken de BRM 300 km

2 opmerkingen:

Tom zei

Hallo Eduard,

Fiets je de Vierhonderd ook. Dan kom ik met de quest uit Friesland ook meerijden in de quest.

Vriendelijke groet,

Tom Hospes

eduardbotter zei

Jahoor, ik doe mee!