maandag, januari 15, 2007

Nieuw stukje route

Vandaag was het een mooie kans om een nieuw stukje route van de routeplanner uit te proberen. Toen ik vanmorgen eindelijk voor de deur stond om te vertrekken begon het echter al minder goed. Op de een of andere manier waren de oplaadbare batterijen van de GPS niet vol, dus snel maar weer naar binnen voor een ander stel.

Gisteren had ik aan de Quest gesleuteld om de nieuwe 8mm bout en bijbehorende aangepaste achteras te monteren. Omdat de achteras wat speling in het lager had kreeg ik van Ymte (velomobiel) ook een nieuw lager mee. Om dit te kunnen wisselen moest ook de achterbrug eruit. Toen ik toch lekker aan het sleutelen was kon ik ook wel het defecte binnenlicht repareren. Toen ik klaar was heb ik de fiets ook maar even een wasbeurt gegeven. Ik was mijn auto nooit, maar mijn fiets misschien wel iedere maand.

Het gerepareerde binnenlicht leek echter minder fel te schijnen en het aflezen van de GPS was bijna niet mogelijk. Op die manier is het wel erg lastig om te navigeren en prompt reed ik ook een paar keer verkeerd in de wijk achter Rotterdam airport. Toen ik eindelijk het goede spoor weer te pakken had kwam ik bij een heel steil bruggetje aan. Er op rijden ging gelukkig goed maar aan de andere kans stond een hek waar ik niet zomaar door kon. Met een paar keer heen en weer manoeuvreren kwam ik er gelukkig langs. Dit stuk wordt dus niet in mijn route opgenomen!

Op het plaatje kan je zien: de geplande route, de heenweg en de terugweg. Het blijft lastig om een mooie "Quest"route te vinden
Een ander nieuw stuk kon ik in Papendrecht uitproberen. Op zich ging dit wel redelijk maar na het passeren van de N3 ging ik helaas rechtsaf waar ik links moest. Weer mijn fout, de planner had het goed aangegeven. Dit stuk levert echter weinig verbetering op.

Volgens het KNMI wordt het de rest van de week slecht weer. Ik denk dat mijn volgende fietstocht dus op zijn vroegst in het weekend is.

totaal gefietst 9899km

1 opmerking:

ligfries zei

Hoi
Als variatie op het mislukte bruggetje kun je beter bij het Kleinpolderplein ook nog het water meteen oversteken, dan ben je op het verlengde van de Gordelweg en dat scheelt een hele hoop bochten, wenden en keren. Persoonlijk vind ik Kralingen-Gordelweg-KPP vooral in Oost-west richting goed te doen, wat minder in de omgekeerde richting.
Een andere, rigoureus andere route is om via de Beneluxtunnel te gaan. De liften laten prima een Quest toe en tussen BLX en Barendrecht zijn het behoorlijk lange rechte stukken. Probeer maar eens uit.

Groeten, Koewest Keessuie