woensdag, april 25, 2007

bijna crashVandaag ben ik voor de tweede keer deze week naar mijn werk in Dordrecht (en terug) gefietst. Ik heb de smaak nu echt te pakken! Lekker relaxed vertrekken en dan toch nog een mooie snelheid maken, dat is super!

Op de heenweg, door het centrum van Rotterdam, reed ik de 50km in 1:28. Op de terugweg ging het nog iets sneller, in 1:24. Als die stomme stadsbus me niet voor de wielen had gereden dan was had ik er misschien nog een minuut minder over gedaan. En als die automobilist in Rotterdam er niet was geweest en en .. Er zijn maar weinig dagen dat werkelijk alles meezit, dat heb je met een route die door een druk gebied met zoveel andere weggebruikers en verkeerslichten gaat. Maar ik mag eigenlijk niet klagen, er zit nog steeds vooruitgang in. Ik realiseer me al te goed dat dat niet ten koste van de veiligheid mag gaan.

Over veiligheid gesproken, vanmorgen was het bijna raak. Ik was net de brug over de Noord overgestoken en reed weer naar beneden. Daar zag ik de verkeerslichten onder aan de brug op groen staan en dus deed ik er een schepje bovenop. Bij het verkeerslicht reed ik ongeveer 65km/uur toen ik opeens van rechts een quad-brommer aan zag komen. Ik toeterde en toeterde nog een keer en ik hield uiteindelijk de toeter de hele tijd ingedrukt. Maar die eikel zag of hoorde niets en reed recht op het kruispunt af. Het is daar een wat vreemde situatie dat je eerst het fietspad kruist voor je bij het verkeerslicht stopt. Ik neem aan dat de persoon die groen heeft voorrang heeft, maar zeker weet ik het niet. Fatsoenshalve zou ik een ander voorraang geven maar die %&^$ niet dus. Hij reed veel te hard (ik misschien ook wel, maar ja ik mag het ook). Ik zag in dat nu stoppen het verkeerde effect zou hebben en reed dus maar door. Hij miste me op een haar na en reed achter me langs.

Een stukje verderop reed ik zo hard over een bruggetje dat ik met alle drie de wielen van de grond kwam. Bij het neerkomen stonden de voorwielen blijkbaar iets scheef wat een spannend moment opleverde.

(de quad reed rechts onder op het plaatje naar boven. Ik ging van links naar rechts. Als je op het plaatje klikt dan zie je dat de opstel strook voorbij het kruisende fietspad is. Daarmee bezuinigen ze op verkeerslichten! Het is niet voor niets dat er minder slachtoffers in de auto vallen en meer op de fiets.

Soms moet je ook gewoon een beetje geluk hebben.

Ik heb me gisteren ingeschreven voor twee wedstrijden op de cycle vision van 2 en 3 juni te Sloten (Amsterdam). Op zaterdag de 1 uurs race en zondag een wedstrijd van 100 km. Ik zie wel hoe het gaat, hoewel ik toch een goede tijd hoop te maken. Ik zou denken dat ik toch minstens 45 km in een uur moet kunnen rijden, maar ik heb geen idee hoe dat gaat op zo'n baan van 2,5 km.

zie ook: http://www.cyclevision.nl
en ook: http://www.ligfiets.net/fotoboek/index.php3?type=evenement1841

nb: het invoegen van een link lijkt niet erg best te werken, misschien ligt het aan mijn browser?vandaag 100 km, totaal 11985km (misschien morgen weer??)

3 opmerkingen:

jackdekker zei

Eduard,

als je een link maakt zul je misschien html kunnen gebruiken? Dus voor het inschrijven
ziet het er dan zo uit

Groeten,
Jack

jackdekker zei

Whoops het is al een link, dus eerst <
dan
a href="
dan
de link inclusief http://
dan
">de tekst in de link<
dan
/a>

en je bent klaar,
Jack

DeMart zei

Bekend punt voor de Baksteen. Vervelend als je met vaart van de brug komt, maar verkeer van rechts.....