maandag, april 18, 2011

Lekker ritje met de Quest en nieuwe acculader

Vanmorgen had ik wat moeite om voldoende tempo te houden. Ik voelde op de een of andere manier de rit van gisteren nog in de benen. Misschien had ik ook wel te kort geslapen?

Op de terugweg ging het een stuk beter. Het was zo warm dat de kap er af kon. Eigenlijk was het ook meer weer voor de korte fietsbroek, maar die had ik helaas niet bij me.


Ik heb na enig speurwerk op internet een nieuwe NiMH acculader gevonden bij de website van de RCVliegshop.nl Het apparaatje bestaat uit een standaard stekervoeding (18VDC / 1Amp) en een laadregeling. het geheel heeft een zeer vriendelijk prijsje van e11,65 Daarbij komt nog wel e8,- voor het verzenden. De dag nadat ik de bestelling had geplaatst lag het pakje al thuis. Techneut als ik ben heb ik hem gelijk opengeschroefd. De elektronica ziet er zeer netjes uit, dit in tegenstelling tot de lader voor 10 cellen die Conrad verkoopt. Hier vragen ze maar liefst e65,- voor een stuk bak-en-braadwerk (een vakterm voor chinees elektronica gepruts).

Mijn accu was vanmorgen helemaal leeg (de oude acculader is nu al ruim een week geleden overleden) en deze lader heeft de hele dag gewerkt om de accu weer op te laden. Toen de accu vol was stopte het laden en gaf het laadlampje netjes aan dat het laadproces klaar was.Vandaag heb ik een andere steker aan het kastje gezet (hij wordt met een steker geleverd die veel op accupacks wordt gebruikt).

Ik heb ondertussen grootse plannen voor aanstaande vrijdag. Op die dag wordt het rondje Texel weer gereden vanuit de Twisker fietsclub. Ik heb twee jaar geleden ook al meegefiets en dat was me erg bevallen. Vorig jaar was ik het helaas vergeten, maar nu is er dus een nieuwe kans.

Ik wil ook deze keer eerst naar Wim Schermer rijden om dan samen naar Twisk te rijden (ik moet hem nog wel even vragen of hij het ook wel zo'n leuk idee vind -:)

2 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Eduard,
Als we in Twisk koffie willen drinken, moeten we er om rond half 9 zijn. Ik rij eerst langs Kees van Hattem in Heerhugowaard om samen naar Twisk te rijden.
Per saldo rij ik om kwart over zeven weg van ons eiland.
Groeten,
Wim

eduardbotter zei

Hoi Wim,

Ik probeer om zeven uur bij je te zijn.

tot vrijdag