dinsdag, juni 06, 2006

Terugslag na uitbundig weekend

Het tochtje op de racefiets van afgelopen zaterdag heeft ervoor gezorgd dat mijn ligfiets prestatievermogen een behoorlijk dip heeft gekregen. Terwijl de overstap naar de racefiets zonder enige problemen verliep heb ik het nu in de Quest vreemd genoeg extra zwaar. Dat merkte ik gisteren al toen ik tussen de bedrijven door een klein rondje maakte. Bij de start merkte ik toen al dat het fietsen me moeilijk afging, ik had gewoon niet veel kracht in mijn benen. Daarom wilde ik het tempo laag houden, tot en stel dagjes mensen in hun auto er echt om vroegen om te worden ingehaald. Daarvoor moest ik de snelheid wel even opvoeren van 50 naar 60 km/uur. Gelukkig niet voor een al te lange afstand.

Vanmorgen moest ik natuurlijk wel weer met de Quest om de calorieën van het heerlijke etentje op de radarboot kapitein Kok van gisteravond te verbranden. Voor dit uitstapje waren wij samen met Franciska en zo’n 180 anderen uitgenodigd door Paul (onze hardloop trainer) en zijn vrouw Gerda. Gelukkig hoefde ik niet zo vroeg te vertrekken en reed ik vooral in het begin redelijk rustig. In Sion moest ik wel erg rustig aan doen omdat er een vrachtwagen voor me reed, die ik door de smalle weg niet kon passeren. In Rotterdam was het weer zoeken tussen alle fietspad-omleidingen. Toen ik eindelijk weer op bekend terrein was, de Coolsingel, Hoorde ik ineens de harde klap van een bierglas dat ik aan stukken reed. Dit geluid werd niet gevolgd door een gesis, dus blijkbaar was de band niet erg beschadigd. Ook de rest van de rit gaf geen lekke band, je mag in zo’n situatie ook wel eens geluk hebben. Op het stuk naar Dordrecht waren er nog twee situaties waar ik een minuut of wat moest wachten voor ik verder kon. Al met al bepaald geen snelle rit. De rittijd tot Dordrecht viel eigenlijk nog reuze mee (1:34 uur voor 48km)

De terugweg ging al een stuk beter, blijkbaar kom ik toch weer snel terug op het oude niveau. In de Heinenoord tunnel lukte het niet om boven de 85 uit te komen, dat record blijft denk ik nog wel even staan. Bij de oude Maas moest ik een wegomleiding volgen die me langs de oostkant van Rhoon leidde. Deze route heb ik trouwens al eerder gereden bij wijze van proef. Vlak voor de Heinenoord tunnel haalde ik een racefietsers in. De roltrap ging blijkbaar sneller dan de lift want halverwege de tunnel reed ik hem weer voorbij. Vanmorgen ontdekte ik dat de doseer installatie op de Schieweg in werking was gesteld, hetgeen ook al geruime tijd op de naastliggende borden was aangekondigd. Nu bleek echter dat deze belofte bij Vlaardingen niet was waargemaakt en reed ik nog steeds tussen een hele kudde sluiproute rijdende automobilisten. (1:36 voor 55km)

Vandaag 103 km, totaal 4841 km (morgen weer met de Quest!)

1 opmerking:

DeMart zei

Leuk om te lezen! Ik hou zelf ook een Blog bij van mijn "fietsprestaties".
Groet,
Martin