zondag, juni 25, 2006

Van de drup in de regen.


Eigenlijk wilden we vanmiddag naar Parkpop gaan maar omdat de weersvooruitzichten zo slecht waren hebben we dit plan laten varen. In plaats daarvan ben ik in de Quest gestapt voor een heerlijk rondje fietsen. Een uitgedachte route had ik nog niet, die komt hopelijk onder het fietsen wel boven dwarrelen. Het gevaar is dan wel dat ik me snel ergens in een woonerf vastrij en dan lijkt het snel meer op een puzzelrit met weinig snelheid.

Vanaf wateringen kwam ik al snel op het trace van de A4 uit, op deze manier vermijdt ik het autoverkeer. Vanaf daar ging het langs de rand van Delft richting Schiedam. Toen ik vertrok regende het slechts heel matig maar nu kwam er al meer en meer uit de lucht vallen. Boven een bepaalde snelheid stuiteren de druppels op de Quest en krijg je ze recht in je ogen. Om dat te voorkomen hield ik mijn zonnebril maar op, alleen moet ik dan voldoende vaart houden ander beslaat hij.

In Schiedam reed ik door het park richting Kethel, een klein dorpje dat geheel door Schiedam is omsloten. Na het dorpje kon ik nog een stukje door het groen rijden maar uiteindelijk was dat ook op en kwam ik in Rotterdam uit. Voor de verandering is dat wel leuk maar snel is het niet en je moet voortdurende op je hoede zijn voor de automobilisten. Door de Maas een stukje te volgen kwam ik bij de Erasmusbrug uit welke ik daarna ook overstak. Aan de andere kant van de brug kon ik simpelweg de borden richting Brielle volgen. Het valt op dat er in Rotterdam toch nog heel veel groen is. De fietspaden lopen nu en dan door het groen heen, maar dat duurt natuurlijk nooit echt lang.

Na Rotterdam zuid kwam het me opeens bekend voor, hier had ik immers afgelopen vrijdag nog gereden. De bordjes stuurden me via Rhoon, Hoogvliet, over de Spijkenisserbrug, Spijkenisse tot vlak voor Brielle. Hier sloeg ik rechtsaf naar het pontje naar Maassluis. Ik mocht de overtocht dit keer bij een dame betalen die zichtbaar (oranje petje) al helemaal in de stemming was voor de voetbal wedstrijd van vanavond tegen Portugal. Op de pont kreeg mijn Quest de nodige belangstelling van een drietal medepassagiers.

Aan de overkant ging ik zo snel mogelijk weer richting Wateringen, ik was immers al weer lang genoeg op pad geweest. Een oude, stinkende, Toyota-jeep reed tergend langzaam voor me uit, inhalen was geen optie dus ik mocht zijn uitlaatgassen inhaleren. Een andere automobilist spoot me even later voorbij met veel onnodig machtsvertoon. Je hoeft mij niet te laten zien dat een auto meer pk’s heeft dan een mens. Vijftig meter verder moest hij weer vol in de remmen voor het kruispunt dat hij moest oversteken. Toch wel zonde van al die verspilde brandstof.
Vandaag 82km in 3 uur, totaal 5672km

1 opmerking:

DeMart zei

We hebben elkaar gemist :-)
Had het pontje van 13u30.