zaterdag, mei 28, 2011

creatief met polyether

Het standaard matje van de Quest stoel beviel me niet zo goed, ik kreeg ik er snel kramp mee in mijn zitvlak (om het netjes te zeggen). Daarom rij ik al ruim een jaar met een eenvoudig schuim matje zoals ze vroeger met de Quest geleverd werden. Dat matje begint nu echt uit elkaar te vallen en dat lever weer schaafplekken aan mijn rug op. Daarom ben ik vanmiddag op pad gegaan en heb een stuk polyether en stof gekocht. Na wat advies van het vrouwtje ben ik met de naaimachine van start gegaan en een uurtje later was mijn nieuwe zit matje klaar. Het ziet er goed uit en morgen kan ik het uitgebreid testen met de geplande rit van zo'n 320km

Vanmiddag heb ik nog even een testritje gemaakt nadat ik de restanten van het stuk fietsband op het terracycle wieltje had verwijderd. Tijdens het fietsen dacht ik dat het raspende geluid dat het wieltje maakt sterker werd. Thuisgekomen nog maar even gekeken en tot mijn schrik waren de drie boutjes zich uit het terracycle wieltje aan het werken. Ze staken al zeker 5mm uit en het wieltje viel bijna uit elkaar.

Ik heb snel maar even Bison lock bond
borgmiddel gehaald en daarmee de drie boutjes opnieuw gemonteerd. Dus wie ook het wieltje wil demonteren, wees gewaarschuwd!

Ik heb de route naar het startpunt van de molentocht morgen uitgebreid gecontroleerd. Ik wil echter geen route hebben maar een track. (een route kan elk moment door de gps ontvanger worden veranderd, of de gps loopt vast in het her-plannen en je kan niet verder). Maar dat is zo
gemakkelijk nog niet. Ook als je de Mapsource route omzet in een gpx file is het nog steeds een route. Ook het programma Gpsbabel gaf geen uitkomst, het programma liep vast met een foutmelding. Dat zag er dus niet geweldig uit! Na verder zoeken kwam ik het programma WinGDB3 tegen. Hiermee was het omzetten van een mapsource route naar een mapsource track een fluitje van een cent. Gelukkig maar.

Al met al is het plannen en gebruiken van een fietstocht met de gps ontvanger een behoorlijk gedoe. Ik denk dat deze route me wel twee a drie uur heeft gekost. maar nu gaat het fietsen hopelijk gesmeerd. Wordt vervolgt.


6 opmerkingen:

stradaatje zei

Tja, ik vind persoonlijk een gaaszitje nog steeds het meest comfortabel, ongeacht de afstand die je fietst. Geniet er elke dag van in mijn Strada !

Anoniem zei

Kramp in je zitvlak. Dat ken ik ook. Ligt dat echt aan het matje in je stoel? Hoe werkt dat dan?

Gr. Philip

Kees van Hattem zei

Beste Eduard. Ventisit levert nu op mijn verzoek zitmatten die de hele nieuwe stoel van de Quest/Strada bedekken, en nog wel in twee maten en met twee of drie laags zitcomfort. Voor het eerst gebruikt tijdens Rondje Ierland. Prima product ! Groeten Kees.

Anoniem zei

Kramp in je zitvlak. Dat ken ik ook. Ligt dat echt aan het matje in je stoel? Hoe werkt dat dan?

Gr. Philip

eduardbotter zei

Ik heb vandaag met mijn nieuwe matje 310km gereden en ik kan zeggen dat het een verademing was. Het zit werkelijk heerlijk. Enige nadeel is misschien dat het wat warmer is dan een ventisit matje. Maar met zo'n matje had ik juist kramp na langere afstanden.

Eduard

Anoniem zei

Eduard en anderen,
Sinds ik een nieuwe Quest heb op 22/4 heb ik ook last van iets dat lijkt op kramp ofwel beetje stijf worden van het zitvlak. Het is alleen de rechterkant. Het lijkt er op of er een hele lichte afknelling ergens zit. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort in mijn vakantie ga ik experimenteren door een laagje onder het ventisit matje aan te brengen, max 1 cm dik. Gewoon uitproberen, circa 25% van het zitvlak en dan maar schuiven linksvoor, rechtsvoor, beetje naar achteren, beetje naar het midden enz.. Net zo lang tot ik weet waar het moet zitten, of tot ik weet dat zo'n stukje er onder nooit gaat werken .........