zondag, mei 01, 2011

met FTCW Naar oud Beijerland

Vanmorgen ben ik gestart met de FTCW toertocht naar Oud-Beijerland. Er deden erg veel wielrenners aan mee, wat het voor mij nogal onoverzichtelijk maakte. Normaal rij ik steeds achter het snelste groepje aan. Maar als er zo'n lang lint van wielrenners is wordt inhalen onmogelijk. Onderweg sluiten andere groepjes aan en ze slaan weer af als hun route anders is. Op zo'n moment weet ik niet meer waar ik achteraan moet. Om een lang verhaal kort te maken, ik was de weg weer kwijt. Twee renners die ook deze toer wilden rijden hadden het zelfde probleem maar uiteindelijk wisten ze ook niet hoe we verder moesten. Ik was het zat, om zo te lopen klooien terwijl het prachtig fietsweer is, en ben mijn eigen tocht gaan rijden. Vandaar dat ik wat westelijker ben uitgekomen.

De veerboot maatschappij vaart er wel bij!
vreemd eigenlijk, dat je voor de ene pont moet betalen terwijl andere gratis voor fietsers zijn.
Gelukkig is het maar e1,15 per overtocht.
De brug beheerder vond het blijkbaar noodzakelijk om een voor de Quest te hoge drempels op de Harmsenbrug te maken. Ik moest twee keer uitstappen om er overheen te kunnen.

Binnenkort is de navigeer ellende voor mij afgelopen. Ik heb een Garmin Gpsmap 62s gekocht. Dit is een nieuwe gps ontvanger van Garmin met dezelfde mogelijkheden als de Oregon of de Dakota maar met een scherm dat wel goed bij zonlicht is af te lezen. Bovendien is de gebruiksduur op een setje AA cellen veel langer, namelijk zo'n 20 uur. De bediening is net als bij zijn voorganger, de Gpsmap 60, met knoppen. Dat werkt wat directer dan via touchscreen bediening.

Ik heb deze gps ontvanger bij Conrad gekocht. Daar bleek hij maar liefs 30,- goedkoper dan de andere winkels.

Bij Waypoint (volgens eigen zeggen de gps specialist) kan je hem ook voor de laagste prijs krijgen maar dan geven ze geen service meer. Wel een beetje vreemde manier van zaken doen. Toen ik trouwens telefonisch een specifieke vraag stelde wisten ze daar ook geen passend antwoord op te geven. Ze kwamen niet verder dan de specificaties uit de folder op te noemen. (Bij de Gpsshop kreeg ik trouwens ook geen bevredigend antwoord). Dan kan je hem dus net zo goed bij de goedkoopste bestellen!

125km

Geen opmerkingen: