dinsdag, juni 19, 2007

dordrecht en wielerbaan


Vandaag ben ik eerst naar Dordrecht gefietst, heb daar een dag gewerkt en ben toen weer terug gereden. Er zijn eigenlijk weinig bijzonderheden, behalve misschien die fietser die me begon uit te schelden omdat ik onverwachts op twee meter afstand passeerde. Ik had meer medelijden met de man die in deze warmte met zijn verfrommelde driedelig pak op de fiets zat. En dan waren er nog een paar automobilisten die me niet zagen en me daardoor tot een noodstop dwongen. Het positieve daarvan is dat ik er achter kwam dat mijn remweg weer wat lang wordt, dus de remmen moeten worden bijgesteld.

Ik ben op de heenweg speciaal voor mijn trouwe lezer Lidy een aantal keer gestopt om foto's te maken van de bruggen die ik passeer. Ze vond namelijk dat ik meer plaatjes in mijn blog moest plaatsen. Gelukkig was ik vanmorgen erg relaxed, normaal gesproken wil ik hier eigenlijk niet voor stoppen. Alles bij elkaar viel het nog mee, ik kwam na 1,5 uur aan op mijn werk

Brienenoordbrug
brug over de Noord
brug van Papendrecht naar Dordrecht

op de terugweg, de Erasmusbrug


Ik had op de site van Mart gelezen dat hij samen met Ed aanstaande zondag aan de acht uur van Maassluis mee gaat doen. Dit houdt in dat twee renners elkaar steeds aflossen en samen acht uur op de wielerbaan van Maassluis fietsen. De opbrengsten zijn voor een goed doel.

Toen ik dat had gelezen leek het me ook wel leuk om mee te doen, als vertegenwoordiger van de Quest rijders zeg maar. Op de website staat dat iedereen welkom is, ook ligfietsers:

http://www.fietsenwijk.nl/

Voor wie?
Toerfietsers,sportieve recreanten,trimmers,wielrenners,ligfietsers,aangepaste sporters, mountainbikers en een ieder die deze uithoudingsproef voor koppels aandurft.

De opbrengst van ‘de 8 uren van Maassluis’ komt geheel ten goede aan de gehandicapten sport ! Zie www.fondsgehandicaptensport.nl

Maar om zeker te zijn dat deze baan berijdbaar is met een Quest ben ik er vanavond even naar toe gereden. De baan blijkt twee kilometer lang te zijn en heeft een paar scherpe bochten, dus echt hard gaan kan ik niet. Maar dat is ook niet de bedoeling.

Eigenlijk moet ik nog een partner hebben, die niet meerijd maar wel meebetaald, de bedoeling is immers dat met twee man wordt gereden. Hij hoeft alleen het goede doel te steunen, ik doe het zware werk.

Toen ik het laatste stukje naar de wielerbaan reed viel me op dat het asfalt pas nieuw was aangelegd. Prima, maakt Maassluis een goede beurt bij de bezoekers aanstaande zondag. Maar wat ik nu weer ontzettend stom vond is dat het asfalt is afgedekt met een vervelende laag scherpe steentjes. Welk stom stuk ambtenaar verzint zoiets nu! Ik durf te wedden dat er de komende tijd menig fietser of skater flink zijn armen en benen mee open gaat halen. Wat is nu het nut van dergelijk asfalt, dat gebruiken ze op de snelweg toch ook niet. Misschien om wat meer grip te hebben in onze Siberische winters?

vandaag 152 km, totaal Quest 13494

1 opmerking:

DeMart zei

Leuk als je meedoet as zondag!