zondag, januari 22, 2006

het windschermpje is echt goed

Vanmiddag ben ik een stukje gaan rijden om het verbeterde windschermpje te testen. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een betere route naar Dordrecht te verkennen. Vooral het stuk van mijn huidige route tussen Delft en Rotterdam langs de zweth bevalt me niet omdat daar veel sluipverkeer is. Deze automobilisten rijden het liefst in het midden van het smalle weggetje en duwen fietsers daarbij in de kant. Ik denk dat het wel een keer fout gaat als ik daar elke week langs rij.

Het eerste stuk van de route is een hele verbetering en voert langs het tracé van de A4. Wanneer de A4 ophoud gaat het fietspad verder en buigt even later naar Delft af. Dan kan ik een heel suk fietspad volgen tot aan “woudhoek” aan de rand van Vlaardingen (of is het Schiedam). Tot hier aan toe gaat het prima maar dan begint het speurwerk. Ook vanmiddag ben ik niet veel opgeschoten. Ik heb wel een dorpje ontdekt, Kethel, dat heel pittoresk is en geheel is ingesloten in de bebouwing van Rotterdam. Tot vanmiddag wist ik niet eens dat het bestond. Een erg goede fietsroute leverde het niet op omdat het allemaal klinkerbestrating is. Ook kwam ik bij een klein fietsbruggetje dat zo steil was dat de quest met de onderkant over het brugdek schuurde, niet voor herhaling vatbaar.

Het was vanmiddag guur en koud weer, toch had ik het behoorlijk warm binnen in de quest. Het windschermpje is nu precies goed, ik had totaal geen last meer van de rijwind. Je moet nog steeds oppassen dat het scherm niet beslaat, maar als dat onverhoopt toch gebeurt dan kan je het gemakkelijk van binnenuit schoonvegen. Alleen als het regent heb ik nog een probleem, de buitenkant kan je met je hand niet schoonvegen, daar moet ik nog iets op verzinnen. Omdat het schermpje nu precies de goede hoogte heeft kan je er, indien nodig, gemakkelijk overheen kijken. Door de klittenband bevestiging kan je het ook gemakkelijk verwijderen of vervangen.

Wat wel vervelend was dat ik redelijk last heb van mijn rechterknie. Als ik eenmaal goed op temperatuur ben dan wordt het wel wat beter, maar toch..

Vandaag 54 km, totaal 898 km

3 opmerkingen:

wim zei

Het verhaal pver het windschermpje lijkt me ook wel iets voor http://www.ligfiets.net/zelfbouwer/

Jaap Laméris zei

Leuk ontwerp!
Moet je het schermpje nog verwijderen als je het kleine deksel erop wilt doen, of heb je daarvoor ook een aanpassing? Wim´s suggestie om je verhaal te plaatsen op de zelfbouw hoek van ligfiets.net lijkt mij een goed idee!

Jaap

Anoniem zei

A small transverse flap that will direct the air upward on the inside of your visor will counteract the damp.
The flap is created by cutting half a circle or half a rectangle into the polycarbonate.
Marco -Versatile 026-